Friptura de pui cu sos de afine
- piept de pui - 1 buc.
- sos soia
- zeamă de portocală
- miere de albine
- oțet balsamic
- ghimbir
- afine sau dulceață de afine
- vin
- zahăr brun - 1 lingură
- zeamă de lămâie - 4 linguri
- scorţișoară - 1 baton
- amidon - 1 lingură
- piper alb
- sare
Mod de preparare
Se taie pieptul de pui fâșii. Se face un amestec din sosul de soia, zeama de la portocală, mierea de albine, oţetul balsamic, condimente și ghimbir. Se pune puiul în acest amestec și se dă la frigider peste noapte.
Se răstoarnă puiul, cu tot cu amestecul în care a stat la marinat, într-un vas jena. Se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor, la foc iute. Se lasă până ce se caramelizează sosul din tavă.
Se pun într-o crăticioară afinele sau dulceata de afine, vinul, zeama de lămâie, zahărul brun, batonul de scorţișoară și zeama de lămâie. Se lasă pe foc până dă în două trei clocote. Se adaugă condimentele, piperul alb și amidonul și se amestecă încontinuu până capătă consistenţa unui sos. Puiul se servește alături de sosul de afine.
Poftă bună!
Produse din pasiune
Bunătatea din spatele produselor noastre vine din simplitatea ingredientelor și din pasiunea cu care acestea sunt preparate. Dulceața Comoara Dulce este făcută din fructe Clasa A Premium selectate cu multă atenție, din surse naturale și bune pentru sănătate.
- Produs în Romania
- Produs natural
- Fara gluten
- Fara coloranți
- Fara potențiali alergeni
- Fara îndulcitori artificiali
- Fara carbohidrati
- 0,01% conservant