Sos cu dulceata de afine pentru cheesecake
- 150 gr zahăr
- O lingură făină de porumb
- Un praf de scorţişoară
- Un praf de sare
- 160 ml apă
- 500 gr de afine sau un borcan de dulceață de afine
- O sticluţă esenţă de vanilie
- Coaja de la o lămâie
- Câţiva stopi de zeamă de lămâie
Mod de preparare
Zahărul, făina, scorţişoara, sarea şi apa se amestecă într-un vas termo-rezistent până se obţine o compoziţie pufoasă. Se incorporează şi afinele sau dulceața de afine şi se pune vasul pe foc mediu. Se găteşte până lichidul se îngroasă uşor şi devine clar. Unele afine se vor sfărâmiţa, iar unele vor rămâne întregi.
Se gustă, se adaugă zahăr dacă mai este nevoie şi apă dacă se vrea ca sosul să fie mai subţire. La final se adaugă esenţa de vanilie, coaja şi zeama de lămâie. Se lasă la răcit, se acoperă şi se păstrează la rece.
Iar acum aveţi nevoie doar de imaginaţie.
Poftă bună!
Produse din pasiune
Bunătatea din spatele produselor noastre vine din simplitatea ingredientelor și din pasiunea cu care acestea sunt preparate. Dulceața Comoara Dulce este făcută din fructe Clasa A Premium selectate cu multă atenție, din surse naturale și bune pentru sănătate.
- Produs în Romania
- Produs natural
- Fara gluten
- Fara coloranți
- Fara potențiali alergeni
- Fara îndulcitori artificiali
- Fara carbohidrati
- 0,01% conservant