Tarta cu dulceata de fructe de padure
- 500 g făină
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- 190 g unt cu minim 80% grăsime
- 10 g praf de copt
- 10 ml esență de vanilie
- 500 g dulceață de fructe de pădure
Mod de preparare
Se amestecă făina, praful de copt, zahărul, ouăle și esența de vanilie. Peste această compoziție se adaugă untul ținut la temperatura camerei și amestecă cu mâna până se formează un aluat, care se înfășoară în folie de plastic și se pune la frigider pentru 20 de minute.
După cele 20 de minute de stat la frigider, aluatul se scoate și se întinde, iar apoi i se dă o formă rotundă, după dimensiunea tăvii în care urmează a fi copt. Recomandăm să folosiți o tavă de 24 cm. Surplusul de aluat se taie, dar nu se aruncă.
Așezăm aluatul în tava unsă cu puțin ulei, iar în interior turnăm dulceața de fructe de pădure. Aluatul rămas se taie în fâșii lungi și se pune peste plăcintă, astfel încât să rămână mici spații prin care se vede dulceața.
Se pune tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute sau până când obervați că aluatul este suficient de rumenit.
Poftă bună!
Produse din pasiune
Bunătatea din spatele produselor noastre vine din simplitatea ingredientelor și din pasiunea cu care acestea sunt preparate. Dulceața Comoara Dulce este făcută din fructe Clasa A Premium selectate cu multă atenție, din surse naturale și bune pentru sănătate.
- Produs în Romania
- Produs natural
- Fara gluten
- Fara coloranți
- Fara potențiali alergeni
- Fara îndulcitori artificiali
- Fara carbohidrati
- 0,01% conservant